Over ons

Wie zijn de fervente Tekno verzamelaars achter www.teknotrucks.nl?

Hoi. Aangenaam. Ik ben Karel van Oirschot uit Biezenmortel in Nederland.Komt deze naam u bekend voor, dat zou kunnen. We zijn nogal bezeten van vrachtwagens.

Imposante V8-roffel

In de truckerswereld zijn we bekend vanwege onze liefde voor de Scania Streamline V8. In het prachtige groen, tussen Tilburg en Den Bosch in, runnen we een tuinplantenhandel van internationaal formaat Van Oirschot Tuinplanten.

Door de grote omvang van dat bedrijf hebben we een eigen wagenpark met 4 vrachtwagens van het type Scania 143 Streamline. Deze trucks zijn zeer de moeite waard. Vorig jaar verscheen er een reportage over ze in de rubriek ‘Blikvanger’ van het vakblad ‘Truck Star’ en ook vrachtwagenfreaks filmen en fotograferen de vrachtwagens vaak. De mooiste foto’s en filmpjes zetten ze dan op internet.

Er zijn You Tube-filmpjes die de imposante V8-roffel van ‘onze jongens’ goed demonstreren.

Vanwege onze liefde voor vrachtwagens hebben we de afgelopen jaren meer dan 4000 Tekno miniaturen verzameld. Karel is er als broekie van twaalf mee begonnen. Elk jaar kocht hij er eentje bij. Destijds kostten ze ongeveer 100 gulden per stuk wat voor hem als puber een behoorlijke kluif was. De verzameling miniatuur vrachtwagens groeide tergend traag, maar dat was slechts een kwestie van geduld. Ooit zouden we groot zijn en geld verdienen.

Hoe ouder we werden, hoe harder onze Tekno miniatuurverzameling begon te groeien en dat werd steeds gekker. De afgelopen 5 jaar ging het pas echt hard. Onze hobby liep wat uit de hand. Fel dat we waren, niet normaal. Zo gedreven als we waren, hielden we de websites van de beste Tekno-dealers de hele dag door in de gaten. Steeds als we van het land in het kantoor kwamen, checkten we de computer. ‘Heb ik die al? Broer, die móéten we hebben!’ En ja hoor, ’s avonds reed een van ons dan weer kilometers om in den verre een bijzonder model te scoren. Er zitten Tekno modellen bij waar we vier jaar op hebben gejaagd. En maar turen op dat internet.

Nu we alles hebben, is de kick er vanaf. Spijtig maar ook begrijpelijk. Hoe kunnen we onze Tekno kick opnieuw aanwakkeren, zo vroegen we onszelf af. Misschien door de verzameling te verkopen? Over dat idee werden we steeds enthousiaster. Het leek ons te gek om onze privé-verzameling onder soortgenoten te kunnen verkopen. Via TeknoTrucks.nl zetten we onze plannen nu door. Het voelt goed om ware fans met unieke en bijzondere exemplaren te kunnen plezieren en wij kunnen onze hobby, zij het nu aan de dealerzijde, zo lekker doorzetten.

We hebben trouwens ook een nieuwe hobby gevonden: roofvogels. Let dus goed op wanneer u uw bestelling komt afhalen. Als u onze oprit in Biezenmortel oprijdt, ziet u - behalve een serie Tekno Trucks en onze eigen vrachtwagens, misschien ook wel een Siberische Oehoe Uil!

Wees in elk geval welkom en alvast dank voor uw vertrouwen.”